Monday, July 31, 2006


OSNOVNI PODACI
ime: Ecija
prezime:Ojdanić
spol: žensko
datum rođenja: 1974
zanimanje: glumica
trenutno prebivalište: Zagreb
suprug:Ante Viljac (vj.??.09.2003)
kći: Cvita Viljac (r.24.05.2005. u Petrovoj bolnici u Zagrebu)


DNEVNIK MLADE MAME

Život s mojom malom štrucom

Ecija Ojdanić Viljac (31), glumica zagrebačkog kazališta &TD, koja je prije mjesec dana rodila djevojčicu Cvitu, otkriva strahove i veselja majčinstva, kao i 'patnje' kroz koje prolazi da bi vratila vitku linijuSnimila Ines StipetićProšlo je mjesec dana otkako je Cvita mene i supruga Antu obradovala svojim dolaskom na svijet. Porođaj je bio i bolan i dugotrajan, no prava je istina da se sve muke zaborave kad ugledate svoje dijete. Danas mi se pak čini da taj porođaj nije ništa stresniji od prosječno bolnog odlaska zubaru. U tim trenucima mnogo mi je pomoglo to što je suprug bio cijelo vrijeme uz mene i, moram priznati, ugodno me iznenadio svojom pribranošću. Držao me za ruku, bodrio, i bio živo zainteresiran za sve što se događa. A pribojavala sam se da će mu u rađaonici pozliti te da će liječnik i babice imati više posla s njim nego sa mnom. No, sve je hrabro izdržao i na kraju prerezao pupčanu vrpcu, što ja nisam mogla gledati pa sam okrenula glavu.

Prave emocije preplavile su nas kada smo Cvitu primili u ruke jer smo, zapravo, tek tada shvatili da smo dobili novog člana obitelji. Suze su potekle same od sebe. Prije porođaja sam mislila kako ću je odmah cijelu pregledati, da vidim je li sve "na broju", no potpuno sam zaboravila na to kad sam je privinula na prsa. Još u trudnoći dva puta sam sanjala da ću roditi djevojčicu, a nekako mi se činilo da bi trebala biti plavokosa i zelenooka. Naime, i ja sam kao mala bila potpuno svijetle kose. No, Cvita se rodila s crnom kosicom i plavim očima, kao sve bebe, a čini mi se da su joj iz dana u dan sve tamnije. Vjerujem da nisam nimalo subjektivna kad kažem da je uistinu lijepa beba.

Ovih mjesec dana s Cvitom meni je najintenzivnije razdoblje u životu. Život s malom "štrucom", koja je osoba od prvog dana, i koja je odmah zauzela prvo mjesto na listi svih mojih prioriteta, najzahtjevniji je i najodgovorniji dio moje svakodnevnice. Koliko god knjiga pročitala, čula savjeta i tuđih iskustava, majčinstvo je za mene bilo potpuna nepoznanica. No, ono mi iz dana u dan čini sve veće zadovoljstvo. Moja Cvita to prepoznaje i uzvraća mi dobrim ritmom spavanja, odličnim apetitom (tek sada sam uvidjela koja je to sreća za majku) i pokojim osmijehom. Kad god joj obraščić zatitra, čini mi se da je taj osmijeh upućen baš meni.

17 kilograma viška

Sjećam se prvog previjanja i mog osjećaja da radim nešto sasvim uobičajeno, prvog kupanja, koje smo obavili uz pomoć patronažne sestre. Ni u jednom trenutku nisam osjetila strah pred obvezama koje moram obaviti, a zapravo me više strah kada Cvitu dajem nekome u ruke - pa bila to moja mama ili svekrva. Nije mi svejedno ni kad je Ante primi u ruke, no suzdržavam se bilo kakvih komentara. Osim s mojim roditeljima, koji su kod nas boravili prva dva tjedna, te svekra i svekrve, koji su mi na pomoći bili donedavno, oko brige o Cviti najviše se konzultiram s drugim mladim mamama. Većinu njih upoznala sam na trudničkim vježbama koje sam pohađala od trećeg mjeseca trudnoće. S fizijatricom smo vježbale, a nakon razgibavanja odlazile na kavu i pričale o promjenama kroz koje prolazimo. Danas se, pak, svakodnevno čujemo i razmjenjujemo iskustva. Na primjer, neki dan sam se prestrašila da gubim mlijeko, no druga mama me utješila da i ona ima dana kad "proizvodi" manje hrane za svoje dijete. I da je to sasvim normalno. Zapravo, mogu reći da smo se Cvita i ja uspješno prilagodile jedna drugoj.

Iako sam još u razdoblju babinja (oporavak od porođaja), s Cvitom se naveliko šećem gradom, što godi i njoj i meni. Naime, u trudnoći sam "nabacila" 17 kilograma, a još sedam nosim kao uspomenu. Kako se izgladnjivati ne smijem još bar šest mjeseci, koliko namjeravam dojiti Cvitu, čini mi se da je kretanje dobra uvertira u proces povratka vitke linije. Uz to, tijekom jedne šetnje susrela sam svoju dugogodišnju kozmetičarku Blaženku Golik koja mi je rekla da ima rješenje za moj višak kila. I obećala mi da će me u ekskluzivnom kozmetičkom salonu Maxime-S, koji već nekoliko mjeseci vodi u mom susjedstvu, u ulici Baruna Trenka, za šest tjedana vratiti u "prvobitno stanje". To znači, ne samo istesati liniju nego i osvježiti lice koje sam u trudnoći zanemarila.

Tako ja dvaput tjedno hodočastim u Maxime-S, i podvrgavam se ugodnim tretmanima Lipotherm (za otapanje masnog tkiva), Genion (za uklanjanje celulita) te Intense Pulse Light (nekirurški lifting lica, potiče nastajanje prirodnog kolagena). Sa mnom uvijek ide Cvita, koja uglavnom spava, a ako se ipak pobuni, u pomoć uskače iskusna mama, kozmetičarka Anamarija Radičević.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi salona moj je oporavak krenuo brzo i učinkovito: dok ovo pišem, još sam samo sedam kilograma "u plusu". Ako nastavim tim tempom, vjerojatno ću do 15. srpnja, kad Cvita, Ante i ja idemo na more, biti savršeno zadovoljna svojim izgledom.
Gloria 2005., lipanj, broj: 546
Ecija Ojdanić-ViljacECIJA OJDANIĆ VILJAC, GLUMICA
Željela bih dečka, ali znam da će biti curica

Tridesetogodišnja glumica nedavno je uplovila u bračne vode s urednikom Croatia Recordsa Antom Viljcem. Iako okupirani karijerama, novopečeni supružnici planiraju potomstvo


Popularna dalmatinska glumica nastanjena u Zagrebu, Ecija Ojdanić, nedavno je stupila u brak s urednikom izdavačke kuće »Croatia Records« – Antom Viljcem. Odabranik njezina srca također je umjetnik. Osim što je glazbenik, prava je hodajuća enciklopedija košarke. Nakon što je u samo osam godina ostvarila više od 40 kazališnih predstava i pokupila ...
Novi list
19.03.2002. / Izdanje 331LeksikonEcija OjdanićRazotkrivanje kroz 20 pitanja

Piše: Željka Godeč
(28), rođena u Drnišu, odrasla u Splitu, koja se na početku svoje karijere proslavila glavnom ulogom u Marinkovićevoj “Gloriji” za koju je nagrađena na Marulovim danima, jedna od najangažiranijih mladih glumica, trenutno u stalnom postavu Teatra &TD u “Proljetnom buđenju”, “Sudnjem danu”, Toma u predstavi “Trainspotting”, Gordana u “Zagorki na duplerici”, te Tatjana u ”Što je muškarac bez brkova” u HNK, koju gledatelji Hrvatske televizije upravo gledaju u ulozi konobarice u ‘Novom dobu’, otkriva što je veseli i uznemiruje u profesionalnom i privatnom životu. – Kritika je sasjekla seriju “Novo doba”. – Vi ste novinari na nju nabrušeni, jer zadire u vaš svjetonazor, ali to je dobra serija koju bih i sama gledala. Uvjerena sam da je to...
Nacional


Ecija Ojdanić
ECIJA OJDANIĆ-VILJAC, "BUMERANG", NOVA TV, 11.05.2006


Ecija Ojdanić


ŠIBENSKA ZVONA ECIJE OJDANIĆ

Uz tebe zauvijek

Zagrebačka glumica udala se za Šibenčanina Antu Viljca, menadžera Croatia Recordsa, u glasovitoj katedrali Sv. Jakova u njegovu rodnom gradu, a na svadbi u hotelu Panorama plesala je do zore, dok je njezin muž pjevao funky

Napisala Tanja Vučičević
Snimci Ante Baranić i privatni album

S tatom, mamom Milenkom, sestrom Ilijanom, šurjakom Igorom i nećacima Lukom i Larom

Bolje ne može - samo što nije izustila 30-godišnja zagrebačka glumica Ecija Ojdanić prošavši u bjelini prošle subote kroz portal šibenske katedrale Sv. Jakova pod ruku sa svojim ocem Petrom. Teško je reći tko je u tom trenutku bio uzbuđeniji: mladenka ili njezin tata koji joj je nježno stisnuo ruku vodeći je do oltara. Ecijina majka Milenka i sestra Ilijana krišom su otrle suze, a 32-godišnji mladoženja Ante Viljac, projekt-menadžer Croatia Recordsa, čekao ju je s kumovima, Dunjom Dragojević Kersten, Borisom Belamarićem i Nikolom Kosteom, zahvaljujući u mislima Gibonniju na čijem je koncertu u Zagrebu, prije godinu i pol, upoznao Eciju.

- Anti me predstavila novinarka Anita Malenica. Premda mi se otprve svidio taj visoki Šibenčanin, nije bilo vremena za razgovor, jer je počeo koncert. Krenula sam prema pozornici, što bliže Gibi čiju glazbu obožavam. Probijajući se kroz gužvu, primijetila sam Antu koji se prije mene dokopao prostora ispred bine. Kako sam stala pokraj njega, tako sam i ostala. Oboje smo osjetili neobičnu povezanost, da je to jednostavno to. Nisu prošla ni dva mjeseca kad sam mu predložila da živimo zajedno. On je, pak, mirno odvratio da će me zaprositi - priča Ecija.

Ante ju je, kako je red, poslije tri mjeseca zajedničkog života isprosio od njenih roditelja u vikendici u mjestu Kljaci nedaleko od Drniša, rodnom mjestu njena oca. Premda je bilo jasno kojim "poslom" Ante dolazi na ručak, svi su se iznenadili kad ih je pozvao na šetnju do njihova vinograda. Ondje je, ispod trsa, izvukao zaručničko prstenje, čaše i vino. Dakako, roditeljski blagoslov nije bio upitan.

- Samo po sebi bilo je jasno da će svatovi doći po mene u Kljake, mjesto koje obožavam, u kojemu su mi korijeni. Nisam bila nervozna, jer sam se "ispucala" tijekom opsežnih dvomjesečnih priprema. Ante i ja smo sve to uspješno pregrmili. Ne kaže se tek tako da je pripremanje svadbe prvo vatreno krštenje parova - veli Ecija koju je posebno dirnula gesta bliskog prijatelja i kolege Vedrana Mlikote. On joj je, naime, kad ga je prije gotovo godinu dana upoznala s Antom, kazao da će joj, vjenča li se s tim momkom koji mu se svidio od prve, dovesti tamburaše. Tako je i bilo. Na svadbu je stigao s vinkovačkim sastavom Čudni 5.

Pir na kojem su bili i glumci Leon Lučev, Tvrtko Jurić (suprug Nine Violić koja je te večeri ostala s njihovom kćerkicom Rozom), te voditeljica Tanja Tušek, održan je u hotelu Panorama nedaleko od Šibenskog mosta odakle puca prelijepi pogled na grad. Sve je bilo uređeno u morskom štihu, od konfeta u obliku školjki do konobara odjevenih poput mornara. Uz tamburaše, uzvanike je zabavljala i grupa Tex-mex i klapa Bilice, a u katedrali mladencima je pjevala mlada šibenska klapa Teuta.


Kristalne cipelice


Premda su Eciju prijateljice s bračnim iskustvom plašile tvrdnjom da će se na njenoj svadbi zabavljati svi osim nje, najvatrenija plesačica bila je upravo ona: s plesnog podija otišla je tek u šest sati ujutro. Vjenčanicu, koju je odabrala u zagrebačkom salonu Sposa, glumica je poslije ponoći zamijenila opravom koju je dizajnirala i darovala joj Matija Vuica. Pripadajuće cipele urešene Swarowski kristalima kupila je u dućanu Karla u Splitu. Za frizuru bio je zadužen splitski salon Cosmo, a za šminku vizažistica Vlatka Krivo. Mladoženja je, pak, plijenio poglede u odijelu Branimira Hundića. Njegovi roditelji, Stana i Joško Viljac, te sestra Silvija, bili su među najboljim pjevačima, ali najdulji pljesak opravdano je zaslužio Antin stric Branko Viljac, direktor šibenskog Festivala dalmatinske šansone, koji je izveo funky improvizaciju, a pridružio mu se i Ante.

- Priče da je bračni zavjet tek forma, i da to baš ništa ne mijenja, ne stoje. U braku sam tek nekoliko dana i osjećam se nekako drugačije, ljepše, bliskija Anti. Zavjetovali smo se jedno drugom pred Bogom u trenutku koji ću pamtiti kao najljepši u životu, buditi se sretna svako jutro uz njega, dok dišem.
Gloria 2003., rujan, broj: 454

1 Comments:

Blogger No Hassle Loans said...

Hey nice blog. Although it�s not what I was looking for. I am looking for info on Payday Loans or a Payday Advance Loan . I found your blog very interesting

4:39 PM  

Post a Comment

<< Home